For at opnå en tilfredsstillende vinduespudsning er det vigtigt at dit udstyr er i orden. Det nytter ikke, at anvende den gamle svaber ude fra badeværelset, da gamle kalkrester og nedslidt gummi vil trække striber på vinduet. Køb en god svaber i byggemarkedet, hvor gummiet kan udskiftes, og anskaf en god svamp eller børste til at vaske vinduet med. Jeg har udarbejdet en kort liste med ting du skal bruge:

  • En 10 liter spand
  • En god svaber
  • En børste eller svamp
  • Sæbe/opvaskemiddel
  • Salmiakspiritus
  • Mikrofiberklud
  • Viskestykke
  • Skraber til komfur (god til indtørrede fugleklatter)

Vejret spiller en væsentlig rolle, for dig der ikke pudser vinduer hver dag. Er vejret varmt og solen står højt på himmelen, fordamper vandet hurtigt. Så pudser du vinduer i sommerhalvåret, anbefaler jeg derfor at du pudser dine vinduer når det er overskyet eller køligt i vejret. Hvis ikke dette er muligt, så puds dem tidligt på dagen eller lige inden solen går ned.

Faktisk er regnvejr ikke så tosset et vinduespudservejr, som mange måske tror. Regnvand indeholder ikke kalk, og vil derfor ikke efterlade spor når det tørrer.

Det er derimod strengt forbudt at skylle vinduerne ned med haveslangen. Kalkindholdet i vores grundvand er så højt, at vinduerne vil være fyldt med kalkpletter når det tørrer ind – og så har du travlt! Det skal nemlig helst ikke sidde for længe før det bliver en større operation at få kalken af igen. Står grillen op af et vindue på terrassen anbefaler jeg også at du flytter grillen når den er tændt – madosen fra grillen er svær at få af vinduerne.

Fundamentet for en god vinduespudsning er en god blanding sæbevand, og ja, man kan sagtens lave en fornuftig blanding sæbevand med almindeligt opvaskemiddel. Det vigtigste er balanceforholdet. Du kan teste om der er nok opvaskemiddel i vandet ved at stikke to fingre i vandet og glide dem mod hinanden. Hvis blandingen føles glat og fedtet, er den perfekt. Tilsæt eventuelt en hætte salmiakspiritus, da det hjælper med at opløse fedtfingre. Er det frostgrader anbefaler jeg, at man tilføjer en god portion sprinklervæske. Dobbelt så meget sprinklervæske som vand og sæbe tilsammen.

 

Du har købt den dyre svaber, den store svamp og den rigtige sæbe. Alle forudsætninger for den perfekte vinduespudsning er til stede og alligevel ender du med et vindue fuld af striber. Ofte skyldes det brugen af for lidt vand, da striber opstår i det øjeblik at svaberen rører det tørre glas. Derfor er det vigtigt at ruden er pjask våd inden du svaber den.

Antallet af sider på din hjemmesider betyder hvor mange undersider den er bygget af. En underside er fx forsiden, produktsiden, kontaktsiden. Jo flere sider, jo mere kompleks bliver hjemmesiden. 

Når du har vasket ruden godt ind, og har fået svabet vandet af vinduet, er det vigtig at du gør dig umage med at få tørret af i kanterne. Sæben har tendens til at lægge sig langs kanten, og får du ikke tørret de sidste sæberester væk, vil det tydeligt kunne ses på det endelige resultat.

Nye klude og viskestykker er som regel fyldt med fnuller. Anvend derfor altid klude og viskestykker, der har været vasket eller kogt et par gange. Derved sikrer du, at dine vinduer ikke er fyldt med fnug, når du er færdig med at tørre af.

Det virker måske indlysende, men langt størstedelen af os får ikke pudset vinduerne ofte nok indvendigt. Dette kan skyldes, at indvendigt snavs ikke er lige så tydeligt som det udvendige. Madlavning, tobaksrygning og støv er med til at danne et tyndt fedtlag på indersiden af vinduet, og det kan være svært at se, før glassene er rene på ydersiden. Jeg anbefaler, at du pudser dine vinduer indvendigt hver anden gang.

Kalk er en af de mineraler der findes i vandet vi tapper fra vandhanen. Kalkindholdet i Danmark er højt og derfor bør man være ekstra opmærksom på at skrabe/tørre alt vandet af ruden. Vandet vil fordampe, mens kalken vil blive på ruden og lave kalkaflejringer, som efterfølgende ikke blot kan vaskes væk ved almindelig vinduespolering. 
 
Brug eventuelt regnvand eller vand fra kondensskuffen i tørretumbleren, så er du ude over det problem.
 

Du kan gøre brug af servicefradraget til services på din bopæl, herunder vinduespudsning. Der gives kun fradrag for arbejdsløn inkl. moms, hvilket i dette tilfælde er det fulde beløb på fakturaen. Husk at det kun gælder ved elektroniske betalinger (som kan dokumenteres).

Der gives 6.000 i årligt fradrag pr. person i husstanden der er fyldt 18 år.

Du indtaster dine udgifter på vinduespolering inde i din personlige skattemappe på SKAT.dk.

Har du yderligere spørgsmål til servicefradraget er du velkommen til at kontakte os.